https://www.youtube.com/watch?v=zXrbk30SMJk

Video marketing voor hotels

Videomarketing voor hotels

67% boekt sneller een hotel bij het zien van een video

Waarom een hotelvideo?

Als hotel wil je zo goed mogelijk voor de dag komen. Of het nu voor nieuwe of bestaande klanten is, je wilt opvallen en een positieve associatie teweeg brengen. Er is een betere manier om je te onderscheiden dan een tekstuele beschrijving. Met een korte, professionele bedrijfsfilm toegespitst op uw hotel pak je de aandacht, zet je de toon en laat je een blijvende indruk achter.

Neem vrijblijvend contact op

Genereer meer boekingen met video

De afgelopen jaren zijn video streaming diensten zoals YouTube en Vimeo niet meer weg te denken. Door dit medium in te zetten voor uw hotel kunt u uw (potentiële) gasten zonder een enkel woord uit te hoeven leggen uw hotel onder de aandacht brengen. Video is boeiend en gemakkelijk te delen met anderen.

Per jaar bekijken honderdduizenden mensen hotel review video’s van vloggers op YouTube. Als hotel(marketeer) is het dan ook de eerste prioriteit om video te betrekken bij het maken van strategieën om boekingen aan te trekken.

Hotels hebben zelfs meer reden dan andere branches om in videomarketing te investeren. Reizigers vinden het heerlijk om inspiratie op te doen in video’s en ze zien het als een betrouwbaardere bron van informatie.

Waarom een hotelvideo belangrijk is:

  • De kans dat de website van uw hotel op de eerste pagina van de zoekresultaten van Google wordt weergegeven neemt 53 keer toe door een video aan uw website toe te voegen
  • 20% van de bezoekers leest tekst terwijl 80% een video met dezelfde inhoud bekijkt
  • Meer dan 80% van al het internetverkeer is video
  • De kans is ruim 67% dat er boekingen plaatsvinden wanneer er een videotour beschikbaar is
  • De klikfrequentie voor nieuwsbrieven met een video neemt toe met 96%
  • Ruim 75% van gebruikers van sociale media zou een video delen als het leuk was
Neem vrijblijvend contact op
https://www.youtube.com/watch?v=zXrbk30SMJk

De kracht van video

76% deelt een verhalende/vertellende video via Social Media

Waarvoor moet je video-marketing gebruiken in je hotel?

De populariteit van video’s is niet meer te ontkennen maar dat betekent niet dat alle video’s effectief zijn in het aanspreken van een publiek of het aanzetten tot een actie. Je moet meer doen dan een mooie collage van afbeeldingen maken met achtergrondmuziek. Als je echt wilt dat de boodschap bij de kijker binnenkomt dien je gebruik te maken van verhalende sterke punten. Mensen reizen zelden om praktische of puur rationele redenen. Emoties spelen een grote rol dus hier moeten uw inspanningen op gericht zijn. Probeer met uw video’s ontzag te scheppen in kijkers om nieuwe gasten te bereiken, siteverkeer te genereren en het verhaal van uw hotel te delen.

Neem vrijblijvend contact op